Рада з другої спроби проголосувала за призначення міністром охорони здоров’я Степанова: хто він такий

Рада з другої спроби проголосувала за призначення міністром охорони здоров’я Степанова: хто він такий

Фото: УНІАН

Він раніше керував Одеською ОДА.

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня з другої спроби все ж проголосувала за призначення на посаду міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За відповідне рішення проголосували 246 депутатів.

Максим Степанов народився в сім’ї медиків міста Сковородіно Амурської області, але невдовзі його родина перебралася в Україну. Сам — хірург за першою освітою, дружина — нефролог вищої категорії, але медиком не працював. Степанов був керівником Одеської обласної державної адміністрації, де замінив Михеїла Саакашвілі. Звільнений з цієї посади 10 квітня 2019 року ще п'ятим президентом Петром Порошенком.

Тоді ж, під час президентської кампанії, вступив у відкритий конфлікт з Петром Порошенком. Як зазначав Степанов, він не захотів роздавати по 1000 гривень з бюджету під вибори, за що був усунений.

До цього у 2011-2016 роках - директор поліграфкомбінату "Україна", який одним з перших почав друкувати в країні ID-картки, котрі стали дешевшими за попередні зразки документів. Також працював в комерційному секторі.

Нагадаємо, що Верховна Рада України під час позачергового засідання 30 березня розглянула низку законопроєктів для боротьби з коронавірусом, а також здійснила ротації в уряді. Зокрема, звільнення призначеного кілька тижнів тому на посаду керівника МОЗ Іллі Ємця.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація