Рада ухвалила нашумілу судову реформу. Поіменне голосування

Рада ухвалила нашумілу судову реформу. Поіменне голосування

Фото: УНІАН

47 нардепів проголосували проти законопроекту.

У вівторок, 3 жовтня, Верховна Рада затвердила судову реформу. За ухвалення законопроекту №6232 у другому читанні та в цілому проголосували 234 депутати з 358 присутніх у залі.

"Ми прийняли найдовший законопроект в історії українського парламенту, це була важка трьохтижнева робота, колеги, але ми змогли вийти на позитивне голосування ...", - сказав спікер Ради Андрій Парубій після ухвалення рішення. 

Проти документа проголосували 47 народних обранців, 7 вирішили утриматися. Тим часом не голосували за історичний документ 70 нардепів.

Поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів (№6232) from tsnua

Нагадаємо, Рада затвердила законопроект, що запустить судову реформу і передбачає зміни до низки кодексів, а також новації, які вже викликали бурхливі дискусії. Деякі нардепи у залі обурювались законом та заявляли, що він суперечить конституції. Тривалий час у залі було чутно крики "Ганьба!", а безпосередньо перед голосуванням нардепи скаржились Парубію на "кнопкодавство" під час розгляду правок до документа.

Перед голосуванням Руслан Князевич від БПП заявив, що комітет Ради з питань правової політики та правосуддя вилучив з законопроекту всі суперечливі пункти. 

Норми законопроекту передбачають впровадження "електронного суду" тобто здійснення судочинства із застосуванням інформаційних технологій. Окрему увагу в законопроекті приділено забезпеченню діяльності Верховного Суду.

Раніше до проекту судової реформи депутати подали рекордну кількість правок – 5,5 тисяч. Найбільше проектом судової реформи у президентській редакції обурювались у "Батьківщині" та "Самопомочі". Кажуть, судді, чия компетентність та незаангажованість часто викликає сумніви, отримують цілковиту владу над учасниками процесу. Вони матимуть право призначати великі штрафи та навіть кримінальне покарання за найменші порушення.

У ВР точаться бурхливі дискусії з приводу запровадження судової реформи

У ВР точаться бурхливі дискусії з приводу запровадження судової реформи

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація