Рада зібралась на позачергове засідання 16 квітня: за що голосуватимуть парламентарі

Рада зібралась на позачергове засідання 16 квітня: за що голосуватимуть парламентарі

Фото: УНІАН

Верховна Рада розгляне 5 питань

Верховна Рада України 16 квітня зібралася на позачергове засідання. Парламентарі розглянуть низку питань серед яких – зміни до Регламенту.

"У зв’язку з вимогою Президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України: 1. Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 13 годину 16 квітня 2020 року", - йдеться у повідомленні пресслужби парламенту.

Зазначається, що на порядок денний буде винесено 5 законопроєктів:

  • проєкт Закону України про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проєкт "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком
  • проєкт Закону України про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури (друге читання) 
  • проєкт Закону України про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (друге читання)
  • проєкт Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)
  • проєкт Закону України про оборонні закупівлі (друге читання)

Нагадаємо, під час позачергового засідання 30 березня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт, який унеможливлює повернення виведених з ринку банків колишнім власникам. Передбачається, що власники та колишні власники банків, які були виведені з ринку, можуть претендувати на відшкодування збитків у грошовій формі, якщо їхні інтереси під час виведення були порушені. Водночас грошова компенсація є єдиним можливим способом захисту інтересів таких власників, а можливе визнання судом незаконним рішення про виведення банку з ринку не передбачає скасування такого рішення.

До другого читання депутати подали рекордні 16 тисяч поправок до законопроєкту. 6 тисяч поправок подав виключений зі "Слуги народу" нардеп Антон Поляков. Майже 2 тисячі поправок вніс очільник групи "За майбутнє" Віктор Бондар, майже 1800 поправок подав депутат від "Слуги народу" Дмитро Чорний та ще по 1600 поправок – нардепи від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк та Олег Дунда. Розгляд за регламентом усіх поправок може затягнутися на місяці, а тому в Раді вже зареєстрували законопроєкт, який може прискорити ухвалення документу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація