Рада знову повернеться до скандального "закону про диктатуру партії" - Гройсман

Рада знову повернеться до скандального "закону про диктатуру партії" - Гройсман

У вівторок депутати спробують включити до порядку денного закон про виключення кандидатів з партійних списків / Фото: Getty Images

Він надаватиме лідерам партій право виключати кандидатів зі своїх списків вже після оголошення результатів виборів.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що у вівторок депутати спробують включити до порядку денного закон про виключення кандидатів з партійних списків.

Про це він розповів на брифінгу після погоджувальної ради, передає Українська правда.

"Що стосується законопроекту №3700, я у вівторок буду пропонувати включити його до порядку денного. До нього по-різному ставляться, але, якщо є бачення політичних партій, то я не бачу застережень, щоб включити його і розглядати", - зазначив Гройсман.

Однак також він розкритикував схожий законопроект, який стосується депутатів місцевих рад.

"От 3693, який ми включили у порядок денний і прийняли за основу, я вважаю, що цей закон не дуже демократичний. Я за нього голосувати не буду. Там передбачено відкликання депутатів місцевих рад своїми партійними організаціями", - сказав Гройсман.

"Але саме на цих виборах депутати місцевих рад ішли за новим законом. І кожен із них, хто переміг, це не закриті списки партій, вони здобули перемоги на округах, самостійно, як особистості. І зараз їх відкликати? Ні", - зазначив він.

Нагадаємо, у грудні у Верховній Раді намагалися провести закон, який противники називають "про диктатуру партії", а прихильники – "про зрадників партії"Зазначеним законопроектом №3700 вносяться зміни до частини 7 статті 58 закону "Про вибори народних депутатів України", які надавав би лідерам партій право виключати кандидатів зі своїх списків вже після оголошення результатів виборів. Таким чином, він вводить в Україні імперативний мандат — правило, згідно з яким депутат зобов'язаний дотримуватися рекомендацій своєї політсили.

Рада схвалила законопроект про імперативний мандат

Рада схвалила законопроект про імперативний мандат

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація