Разумков назвав ініціативу зі скасування закону про люстрацію передвиборчим хайпом

Разумков назвав ініціативу зі скасування закону про люстрацію передвиборчим хайпом

Фото: УНІАН

Політик вважає, що до цієї маніпуляції опоненти вдалися через проблеми з рейтингом.

Спроби повернення на владні посади чиновників доби Віктора Януковича внаслідок можливого скасування судом закону про люстрацію може дестабілізувати політичну ситуацію в Україні. Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

"Революційної ситуації – думаю, ні. Що це створить певні проблеми нам, як представникам нової команди і в першу чергу президенту – це факт. Тому що будуть судові позови, будуть спроби поновитися на тих робочих місцях, з яких люди були звільнені", - зауважив він.

Політик пояснив, що розцінює ситуацію з можливим скасуванням закону про люстрацію, як "спробу дестабілізацію політичної ситуації" та "чорну технологію та маніпуляцію, котру намагаються впровадити в межах виборчої кампанії". "Тому що в когось є проблеми з рейтингом. Дуже зручно влаштовувати такий, вибачте за сленг, хайп. Я не думаю, що це сильно комусь допоможе, але тим не менше", - зауважив лідер "Слуги народу".

"Краще люстрацію не відміняти, бо буде боляче": активісти пікетували КСУ

"Краще люстрацію не відміняти, бо буде боляче": активісти пікетували КСУ

Як повідомлялося, 4 липня Конституційний суд України розглядав питання щодо відповідності Основному Закону вимог закону про люстрацію. Під стінами будівлі відбувалися мітинги представники політичних сил, котрі виступають за збереження норм цього закону. Рішення схвалено не було, тому що не всі судді в цей день вийшли на роботу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація