Разумков назвав причини, які дають підстави Зеленському розпустити Раду

Разумков назвав причини, які дають підстави Зеленському розпустити Раду

Поміж причин він назвав відсутність у Раді коаліції і спробу нардепів суттєво скоротити повноваження президента.

Спікер новообраного президента Дмитро Разумков назвав причини, які дають Володимиру Зеленському підстави для розпуску українського парламенту. 

Про це він розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу" у четвер ввечері.

"Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Раду. Вони дуже чіткі і прописані в законі. Однією з цих передумов є відсутність коаліції і з моєї точки зору, коаліції сьогодні немає. Тому що в двох фракціях коаліційних сьогодні немає 226 народних депутатів. Було дуже багато запитів, зокрема від різних організацій комерційних, громадських, і від народних депутатів, якими просили пана Парубія надати поіменний список коаліції. Чому український народ не може зрозуміти, хто ж входить в коаліцію, яка несе відповідальність за всі ті дії, які несе парламент? Відповіді немає. Якщо ми говоримо про цю формальну причину - вона має місце бути", - сказав він.

Разумков також обурився ініціативою нардепів проголосувати законопроект "Про Президента", яким пропонувалося значно скоротити повноваження президента. Ця ідея, за словами Разумкова, належала Парубію.

"Ідея з'явилася в понеділок, а у четвер депутати вже повинні були проголосувати за цей законопроект, де фактично з порушенням всіх процедур, зокрема і Конституції, планували прибрати практично всі повноваження і перетворити президента країни в номінальну фігуру. Що не дало б йому виконати навіть ті обіцянки, які були дані під час виборчої кампанії", - сказав спікер Зеленського.

Дивіться онлайн політичне ток-шоу Право на владу

Операція “Інавгурація”. Вступ на посаду президента, можливі дострокові вибори до парламенту, перезавантаження влади, інтриги та підніжки у політичному закуліссі - теми, з якими після короткої перерви повертається в ефір “Право на владу”. У студії сьогодні радник Володимира Зеленського Дмитрий Разумков, голова партії “Об'єднання "Самопоміч” Андрій Садовий, народні депутати Віктор Бондар - Виктор Бондарь - Viktor Bondar (група “Відродження”), Сергій Власенко (фракція ВО “Батьківщина”), Олександр Вілкул (фракція “Опозиційний блок”) та інші. Початок о 22.30. Приєднуйтесь!

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 16 травня 2019 р.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців.  30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати другого туру президентських виборів та визнала Зеленського обраним президентом України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація