Разумков окреслив терміни розгляду Радою відставок двох міністрів

Разумков окреслив терміни розгляду Радою відставок двох міністрів

Фото: УНІАН

До парламенту надійшло дві заяви про відставку.

Заяви про відставки міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського та міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба, які повідомили про звільнення напередодні, комітети мають розглянути вже сьогодні, 16 грудня. Після цього відставки міністрів буде розглядати Верховна Рада на пленарних засіданнях.

Про це розповів голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі програми "Сніданок з 1+1" .

Він пояснив, що заяви про звільнення міністрів надійшли до парламенту, оскільки це стандартна практика, адже подібними кадровими питаннями і займається Рада.

"Я заявляв про відставку міністрів, бо давав доручення комітетам розглянути це питання. Це стандартна практика. Верховна рада призначає міністрів, тому природно, що ви почули про це від голови ВРУ на засіданні. Оскільки надійшли заяви до Ради, я про це оголосив і попросив колег підготувати всі необхідні речі", - сказав Разумков.

На запитання щодо причин відставки очільників Міністерств, Разумков не відповів, зазначивши, що це краще запитати в Абрамовського і Бессараба. На думку спікера Парламенту, свою позицію вони повідомлять на комітетах. Разумков припустив, що питання щодо одного з міністрів розглянуть сьогодні, 16 грудня, а щодо іншого – завтра, 17 грудня.

"Є процедурні речі, коли це питання розглядається на комітеті і після цього виходить в зал. Я думаю, що одне з питань буде сьогодні розглядатися, друге - можливо, завтра", - зазначив Дмитро Разумков.

Раніше голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що нових міністрів уряд сьогодні не отримає. Парламент розглядатиме кадрові питання в четвер, 17 грудня. 

Нагадаємо, фракція партії "Слуга народу" запросила на учорашнє вечірнє засідання і президента Володимира Зеленського. Планували обговорювати низку кадрових питань щодо змін у Кабміні. Серед імовірних перестановок у Кабміні — нові міністри освіти, енергетики та голова Міністерства у справах ветеранів. 

Як відомо, того ж вечора, 15 грудня, міністр захисту довкілля та природних ресурсів та міністр у справах ветеранів 15 грудня подали заяви про звільнення.

Кому, коли, скільки: Голова ВРУ Дмитро Разумков прокоментував Держбюджет-2021  

Кому, коли, скільки: Голова ВРУ Дмитро Разумков прокоментував Держбюджет-2021  

Повʼязані теми:

Наступна публікація