Разумков попросив журналістів не ходити до Ради

Разумков попросив журналістів не ходити до Ради

Фото: УНІАН

Він звернувся до представників ЗМІ.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до журналістів із проханням не ходити на засідання Ради через введений "коронавірусний" карантин. Про це він розповів на брифінгу у парламенті.

"Була пропозиція повністю обмежити доступ (до Ради – ред.) і в тому числі для журналістів, однак ми розуміли, що ви все одно будете працювати. Працювати на вулиці, а я думаю, що це некоректно та неефективно по відношенню до вас. Тому було ухвалене рішення обмежити доступ для всіх, окрім журналістів, для того, щоб ви могли працювати тут, на третьому поверсі у залі, який фактично передбачений для роботи. Фактично ми вводимо систему: для одного каналу одна знімальна група і журналіст та оператор, якщо мова про інші ЗМІ – один представник. Прохання, щоб від різних структурних підрозділів одного каналу не відправляли декілька заявок", - заявив спікер ВР.

За його словами, Верховна Рада буде працювати максимально відкрито. Телеканал "Рада" буде транслювати всі засідання.

"По можливості здійснюйте свою роботу дистанційно, якщо це можливо. В першу чергу, в цьому випадку, ми піклуємося про вас, як про журналістів, як до Четвертої влади", - звернувся Разумков до журналістів.

"Це прохання, а не обов'язок, щоб ви працювали у дистанційному режимі. Якщо ж ні, ви можете працювати тут", - уточнив спікер.

Він зазначив, що до Ради обмежили доступ для всіх відвідувачів.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні.

Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Мер Києва пригрозив відповідальністю тим, хто не дотримується карантину

Мер Києва пригрозив відповідальністю тим, хто не дотримується карантину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація