Разумков покликав до Ради урядовців, щоб поговорити про випуск облігацій Нацбанком

Разумков покликав до Ради урядовців, щоб поговорити про випуск облігацій Нацбанком

Фото: УНІАН

Зустріч відбудеться у кабінеті спікера ВР.

У понеділок, 3 лютого, о 21:00 у кабінеті голови Верховної Ради Дмитра Разумкова відбудеться нарада за участю голів депутатських фракцій та прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова парламенту Дмитро Разумков.

"На 21:00 я чекаю, сьогодні проводимо зустріч, яка була ініційована головами фракцій", - сказав він.

За словами Разумкова, також на зустрічі мають бути присутніми прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, міністерка фінансів Оксана Маркарова, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель та віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Зазначимо, перед цим голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко запропонувала провести таку зустріч, а також скликати засідання Ради національної безпеки та оборони через те, що "країну продовжують тягнути в боргову яму".

"Облігації внутрішньої державної позики майже утричі збільшилися за обсягом... Так само залишається ”фінансова піраміда” в Національному банку, депозитні сертифікати, яка просто розгортається, висмоктуючи з економіки всі гроші. На поточній сесії Верховна Рада має розглядати законопроєкти, які полегшують передання українських ресурсів сьогодні іноземним глобальним гравцям. І тому я просила б, щоб ми зараз подумали і негайно скликали керівників фракцій разом з керівництвом парламенту, з урядом - нам треба порушувати це питання. Якщо ще рік у вас пропрацює ”турборежим”, українці залишаться без будь-яких ресурсів”, - сказала вона.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів "комунальну" нараду. Під час зустрічі з урядовцями та посадовцями порушувалися питання зниження тарифів на опалення, розділення тарифу за газ на два платіжки, програми термомодернізації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація