Разумков запропонував опозиції посаду віцеспікера. В "ОПЗЖ" заявили, що це буде не Медведчук

Разумков запропонував опозиції посаду віцеспікера. В "ОПЗЖ" заявили, що це буде не Медведчук

Фото: УНІАН

Лідер "Слуги народу" вважає це демократичним.

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков запропонував опозиційним партіям висунути кандидатів на посаду віцеспікера Верховної Ради.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає "Еспресо".

"Було б коректно, щоб не ми, а опозиція між собою визначилася, хто яку на яку позицію буде претендувати. Це логічно, правильно, демократично", - заявив Разумков.

За його словами, якщо усі чотири опозиційні фракції висунуть своїх претендентів, то не виключено, що по цих кандидатурах відбудеться голосування.

Співголова "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович зі свого боку запевнив, що їхня фракція не буде висувати на посаду віцеспікера свого лідера Віктора Медведчука.

"Це питання я обговорював з Віктором Медведчуком, і голова політради нашої партії не займе крісло в президії Ради – він зосередиться на партійній роботі", – цитує Рабіновича "112 Україна".

Він додав, що в "ОПЗЖ" є "чимало гідних кандидатів" на запропоновані посади.

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. За місяць - 20 червня - Конституційний суд України визнав розпуск парламенту законним

Позачергові вибори до Верховної Ради були призначені та відбулися в Україні 21 липня. За результатами опрацювання ЦВК 100% протоколів до парламенту нового скликання проходять п’ять партій: "Слуга народу" отримала 43,16% голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,05%, "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10%, а "Голос" - 5,82%. Явка склала 49,8%. 

Новообрані депутати від "Слуги народу" розподілили посади в майбутній Верховній Раді

Новообрані депутати від "Слуги народу" розподілили посади в майбутній Верховній Раді

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація