Реабілітація воїнів і відпочинок дітей зі Сходу: Сіярто назвав кроки, які Угорщина робитиме для підтримки України

Реабілітація воїнів і відпочинок дітей зі Сходу: Сіярто назвав кроки, які Угорщина робитиме для підтримки України

Фото: УНІАН

Сіярто запевнив, що Угорщина буде й надалі гуманітарно підтримувати Україну.

Угорщина буде продовжувати надавати гуманітарну підтримку Україні. У межах програми Будапешт має намір і надалі приймати у себе українських воїнів і дітей зі Сходу України на лікування та відпочинок. 

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час робочого візиту в Україну.

Так, станом на сьогодні Угорщина прийняла на відпочинок понад дві тисячі українських дітей зі Сходу. Голова МЗС Угорщини зауважив, якщо поширення коронавірусу вдасться приборкати, то влітку 2021 року можна буде відновити цю програму.

"Щоби ще раз показати наші добрі наміри, я хочу сказати, що ми будемо продовжувати надавати гуманітарну підтримку Україні. До цього часу 2 300 українських дітей зі східних територій України відпочивали в Угорщині. Якщо ситуація з епідемією нам дозволить, то цього літа ми будемо продовжувати цю програму", — сказав угорський міністр.

За його даними, Угорщина надала лікування 42 військовим, які постраждали від дій окупантів, захищаючи Україну на Сході. Очільник МЗС Угорщини запевнив, що програму із надання медичної допомоги українським бійцям також будуть продовжувати.

"І, звичайно, ми готові продовжувати цю програму. Ми сподіваємося, що наші медичні можливості (але це залежить від ситуації з епідемією) будуть такими, що ми зможемо продовжувати і цю програму", — додав Петер Сіярто.

Нагадаємо, 27 січня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто приїхав до України з робочим візитом. Переговори, зокрема, стосуються українсько-угорських відносин, які загострилися наприкінці 2020 року.

Як повідомлялося, МЗС України вручило ноту протесту послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто через факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25 жовтня. Крім того, у день виборів Сіярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація