А можна і захлинутися: як відреагували політики і соцмережі на скандальну заяву Шмигаля про водопостачання до Криму

А можна і захлинутися: як відреагували політики і соцмережі на скандальну заяву Шмигаля про водопостачання до Криму

Денис Шмигаль у шоу Право на владу

Соцмережі бурхливо відреагували на цю заяву.

Під час політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1 у студії розпочалась суперечка про те, чи збирається новий уряд подавати воду в окупований Росією Крим. Діалог відбувся між новопризначеним прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та нардепкою від фракції партії "Голос" Юлією Клименко.

Клименко: Що ви думаєте про подачу воду в Крим?

Шмигаль: Питання подачі води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, не питання якогось бізнесу. Це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму. Припинення подачі води призведе до гуманітарної катастрофи.

Клименко: Це не правда. Фізичні особи, люди забезпечені в Криму водою. Єдине на що не вистачає, так це на ті військові об'єкти, які там є. Крим перетворився на військову базу, ви хочете подавати воду агресору?

Шмигаль: Там живуть українці. Я більше не буде коментувати. В Криму живуть українці. Ми не перекриємо воду для українців. Крим - це Україна.

Клименко: Тобто ви збираєтесь подати воду українцям?

Шмигаль: Ми не збираємося подавати воду не в Україну.

Клименко: Денис, це окупована територія. За неї несе відповідальність, по міжнародному праву, окупант.

Шмигаль: Окупант не може нести відповідальність за українців, які там живуть.   

Потім питання задала ведуча Наталя Мосейчук.

Мосейчук: Постійний представник президента в Криму Антон Кориневич заявляв, що вода з каналу піде до Криму тільки після його деоокупації. Ця заява, яку ви зараз зробили у "Право на владу", чи можна це вважати це вашою особистою позицією, яка не узгоджена з президентом Зеленським?

Шмигаль: Ми говоримо про ту воду, яка може використовуватись українцями для власних потреб. Звичайно, не ведем мову про воду для військових об'єктів.

Клименко: Як ви її розрізняєте? Вона йде з одного каналу.

Шмигаль: А як її розрізняти, якщо вона йде з одного каналу.

За декілька годин, голова уряду вирішив уточнити свою заяву на ток-шоу. Шмигаль продовжив питання води у Крим на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За його словами, формат ток-шоу не найкращий, аби обговорювати складні питання. "Наприклад, питання подачі води в Крим. В черговий раз хочу наголосити, що уряд не забуває про українців, які живуть на території тимчасово окупованого українського Криму. Ми хочемо допомагати цим людям. Ми хочемо, щоб вони відчували, що ми піклуємося про них. Справді, з технічних причин поділити воду, яка піде людям і воду, яка піде на військові бази неможливо.

Ця теза загубилася у галасі студії. Позиція залишається незмінною: ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної змоги робити цього до деокупаціі півострова та повернення його до складу України", - написав він після ефіру.

У соцмережах відразу різко почали коментувати заяву нового прем'єра. Свої думки висловили політики, блогери, журналісти та інші користувачі соцмереж.

Найпоширенію реакцією – була різка критика ідеї подачі воду до Криму.

Серед політиків висловились лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, депутат від ЄС Олексій Гончаренко, депутатка від ЄС Вікторія Сюмар, ексдепутат Борислав Береза та ексдепутатка Оксана Сироїд.

Тільки що новий прем’єр на Праві на Владу заявив, що вони готові подавати воду в Крим. Окупанту. Не нашим людям, бо вони...

Опубліковано Святославом Вакарчуком Четвер, 5 березня 2020 р.

Замість подачі води в анексований Росією Крим, що є державною зрадою, новий прем‘єр має припинити постачання в Україну...

Опубліковано Олегом Ляшком Четвер, 5 березня 2020 р.

Подача воды в Крым сейчас - это как в известной китайской пытке водой. Капля за каплей, пока не убьём нашу государственность.

Опубліковано Олексієм Гончаренком Четвер, 5 березня 2020 р.

Гуманітарна катастрофа сталася в Криму в 2014 році. Коли в кримських татарів, вкотре в історії, вкрали їх дім. Коли це...

Опубліковано Вікторією Сюмар Четвер, 5 березня 2020 р.

Заявление Шмыгаля о его готовности восстановить подачу воды в Крым показывают, что новый Кабмин сделал выводы из опыта...

Опубліковано Borislav Bereza Четвер, 5 березня 2020 р.

Відновлювати постачання води до Криму не можна тому, що це - не про воду. Відновити водопостачання означає, що Україна...

Опубліковано Oksana Syroyid Четвер, 5 березня 2020 р.

Журналісти також критикують заяву глави уряду.

Слова премьер-министра Дениса Шмыгаля о возможности подать воду в Крым - это, как понятно из программы, отнюдь не было...

Опубліковано Юрієм Бутусовим Четвер, 5 березня 2020 р.

"Оккупант не может нести ответственность за украинцев, которые там живут", - говорит новый премьер. " Оккупант обязан...

Опубліковано Mazur Evgenia Четвер, 5 березня 2020 р.

Воду в Крим? Серйозно, Шмигаль? Може ми всі, усе ж таки, вас неправильно зрозуміли? Або це ваша особиста, а не як прем'єра позиція?

Опубліковано Валентиною Эминовою Четвер, 5 березня 2020 р.

Я смотрела этот вчерашний эфир с господином Шмыгалем. Ещё до вопроса о воде. Не смогла заставить себя досмотреть все,...

Опубліковано Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva Четвер, 5 березня 2020 р.

По-моему, эти ребята только что вырвали Украину из контекста «Владимир Владимирович, мы дарим вам это сейчас, но это на день рождения»

Опубліковано Павлом Казарином Четвер, 5 березня 2020 р.

Блогери також вважають, що воду у Крим поставляти не можна і це суперечить інтересам української держави.

В анус собі воду подайте, пси.

Опубліковано Anton Hodza Четвер, 5 березня 2020 р.

А кое-кто может и захлебнуться... водичкой крымской...

Опубліковано Костянтином Машовцем Четвер, 5 березня 2020 р.

Воду в Крим можна давати тільки тоді, коли звідти підуть російські вбивці. Той, хто хоче допомагати окупантові, сам і є окупантом.

Опубліковано Сергієм Стерненком Четвер, 5 березня 2020 р.

Скорость тупо космическая

Опубліковано Коми Ретцем Четвер, 5 березня 2020 р.

Не успел стать премьером, а уже хочет подавать воду в Крым! Это предательство или идиотизм???

Опубліковано Андреєм Танцюрою Четвер, 5 березня 2020 р.

Коли прокинувся і розумієш, що все це вже не твої проблеми.

Опубліковано Ivan Marunych Четвер, 5 березня 2020 р.

Опублікували навіть відео-реакцію на заяву.

Шмигаль вже у першу добу свого прем'єрства

Опубліковано Anton Hodza Четвер, 5 березня 2020 р.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський скликав позачергове пленарне засідання Верховної Ради України на 16:00 4 березня 2020 року. Він закликав Раду ухвалити кілька законів та ратифікаційних документів, заслухати звіт керівників силових структур, а також здійснити кадрові перестановки в уряді.

Під час засідання фракції "Слуга народу" ввечері 3 березня президент Зеленський озвучив список міністрів на звільнення та кандидатів на їхню посаду. Очікувалося, що окрім прем’єр-міністра Олексія Гончарука, будуть також змінені понад 10 міністрів, а декілька міністерств планується розділити.

Увечері 4 березня Рада проголосувала за відставку Гончарука та його уряду, призначення новим прем'єр-міністром Дениса Шмигаля, а також затвердила новий склад Кабінету міністрів, у якому залишились лише 6 колишніх міністрів. Детальніше про новий склад уряду читайте за посиланням

Припинення подачі водопостачання до Криму призведе до гуманітарної катастрофи - Шмигаль

Припинення подачі водопостачання до Криму призведе до гуманітарної катастрофи - Шмигаль

Повʼязані теми:

Наступна публікація