Реакція політиків на арешт патрульного: "Печерський суд відпускав чиновників, які крали мільярди"

Реакція політиків на арешт патрульного: "Печерський суд відпускав чиновників, які крали мільярди"

Втім після перегляду відео думки тих, хто підтримував поліцейського, розійшлися.

Пізно ввечері 18 лютого Печерський райсуд постановив заарештувати поліцейського Олійника, якого звинувачують у навмисному вбивстві пасажира BMW, незважаючи на те, що три нардепи були готові взяти його на поруки.

Депутати обурилися таким рішенням суду. На думку Антона Геращенка, судячи з відео з поліцейських камер, оприлюдненого Генпрокуратурою, навмисного вбивства не було.

"Печерський суд підтвердив свою погану славу карального меча Банковій. Той самий суд який відпускав на домашній арешт Дмитра Садовника обвинуваченого в масових вбивствах на Інститутській, вирішив обрушити всю силу закону на патрульний поліцейський, який 11 днів не щез із слідства і сам добровільно передав відеозапис зі свого нагрудного реєстратора слідству", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook, додавши, що адвокати Олійника подаватимуть апеляцію.

У Печерському суді обирають запобіжний захід поліцейському, який стріляв по автомобілю BMW

У Печерському суді обирають запобіжний захід поліцейському, який стріляв по   автомобілю BMW

Рішення Печерського райсуду прокоментував і нардеп Мустафа Найєм. "Я радий, що таке відео з'явилося, і нехай його показують в повному обсязі. Ніякої агресії, фанатизму, ніякого наміру у вбивстві не було. У нас в цьому Печерському суді відпускали чиновників, які крали мільярди! А простого патрульного заарештували на два місяці й відправили у СІЗО", - сказав він виданню "Вести".

Водночас ще одному депутату Ігорю Луценку, який також заявляв про бажання взяти поліцейського на поруки, після перегляду відео здалося, що "дійсно є серйозні підстави підозрювати його [Олійника] у навмисному вбивстві".

Тим часом глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе застерегла ЗМІ від цькування Олійника: "Називати його вбивцею не можна, я б застерегла від цього журналістів, щоб це не перетворилося на цькування поліції".

Повʼязані теми:

Наступна публікація