Реакція України на кризу у Молдові: у РНБО відбулася нарада, МЗС попереджає про загрози російського сценарію

Реакція України на кризу у Молдові: у РНБО відбулася нарада, МЗС попереджає про загрози російського сценарію

Прихильники Демократичної партії олігарха Володимира Плахотнюка протестують проти нового уряду Молдови / Фото: Associated Press

Українська влада вивчає можливі загрози безпековій ситуації в регіоні.

У Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) обговорили політичну кризу у сусідній Молдові.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк у неділю, 9 червня.

"Провів розширену нараду на базі РНБО щодо загострення політичної кризи в Молдові. Проаналізували можливі загрози безпековій ситуації в регіоні. Визначили завдання з відслідковування ситуації та можливі заходи реагування у випадку її загострення", – написав він у Facebook.

Тим часом Міністерство закордонних справ України заявляє, що із занепокоєнням спостерігає за розвитком політичної ситуації у Молдові, і закликає політичні сили сусідньої країни "діяти в межах правового поля, вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу з метою уникнення силового протистояння".

"Важливим для країни та безпекової ситуації в регіоні є недопущення зовнішнього втручання, спрямованого на реалізацію російського сценарію федералізації країни", – йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що, як держава посередник і гарант, Україна зацікавлена у стабільній, демократичній і європейській Молдові, готова надати, у разі необхідності, сприяння у вирішенні існуючих проблем.

"Республіка Молдова залишається для України важливим партнером і сусідом, з яким нас поєднують спільні інтереси і спільне європейське майбутнє",  – заявляє МЗС.

Протести почались у Молдові внаслідок формування нової коаліції

Протести почались у Молдові внаслідок формування нової коаліції

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація