Регіонали заперечують необхідність мордобою з бютівцями

Регіонали заперечують необхідність мордобою з бютівцями

Бютівці продовжують вимагати звільнення Тимошенко / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Але підпирає законопроект про ринок землі.

Лідер фракція Блоку Юлії Тимошенко-Батьківщина Андрій Кожем'якін заявив, що БЮТ не збирається розблоковувати трибуну і президію Ради.

"Якщо у когось сверблять кулаки і він хоче розблокувати, я бажаю успіхів, але я наголошую: ми не будемо розблоковувати трибуну ні сьогодні, ані завтра, поки наші вимоги не буде виконано", - заявив Кожем'якін.

Лідер фракції БЮТ зазначив, що на нараді лідерів фракцій виклав вимоги опозиції. "Перша - це негайно припинити знущання над Юлією Тимошенко в камері. Друга - негайно звільнити Юлію Володимирівну з-під арешту, щоб вона могла лікуватися і поправити стан свого здоров'я", - заявив він.

Крім того, БЮТ вимагає ухвалення Верховною Радою закону, згідно з яким кримінальна відповідальність за перевищення влади настає тільки у разі отримання особою вигоди.

У свою чергу, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов поки не бачить необхідності в тому, щоб розблокувати роботу парламенту силовим шляхом.

"Ми намагаємося домовитися з нашими колегами. Ми не прихильники якихось дій, на сьогодні у нас не виникає поки якоїсь гострої необхідності з розгляду законопроектів. Хоча я вкотре наголошу, що дуже багато законопроектів, які потрібно розглядати до кінця року у сесійній залі", - сказав він.

Одним з таких законопроектів Єфремов назвав проект про ринок землі сільськогосподарського призначення. Водночас, лідер регіоналів в Раді зазначив, що в процесі переговорів з опозицією більшість має намір досягти певних домовленостей.

За останніми даними, депутати з фракції Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина продовжують блокувати президію і трибуну парламенту.

Нагадаємо, лідери фракцій Верховної ради на Погоджувальній раді не змогли досягти компромісу щодо подальшої роботі парламенту в четвер. Фракції більшості не погодилися з вимогами БЮТ, а БЮТ не підтримав альтернативну пропозицію спікера парламенту Володимира Литвина щодо виходу із ситуації.

Читайте також:

Бютівці знов заблокували Раду і обклалися портретами Тимошенко

Бютівцям обіцяли мордобій сьогодні не влаштовувати

Карасьов назвав відставку Кириленка витісненням "проюліних" бійців

БЮТ і НУНС пішли з Ради через "неможливість працювати"

Регіонали заперечують необхідність мордобою з бютівцями

Регіонали заперечують необхідність мордобою з бютівцями

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація