"Рекомендую не шукати шляхи капітуляції". Парубій різко відреагував на пропозицію референдуму щодо РФ

"Рекомендую не шукати шляхи капітуляції". Парубій різко відреагував на пропозицію референдуму щодо РФ

Андрій Парубій / Фото: Associated Press

Спікер виступив проти такого кроку.

Глава Верховної Ради Андрій Парубій під час позачергового засідання парламенту відреагував на пропозицію глави Адміністрації президента Андрія Богдана щодо референдуму про переговори з РФ.

Спікер відкрив парламент з повідомлення, що Україна відзначає 140 років від дня народження головного отамана УНР Симона Петлюри, а завтра 23 травня, українці будуть відзначають День героїв.

"У цей день 38 року більшовицький агент у Роттердамі убив провідника ОУН Євгена Коновальця.  Ні Петлюра, ні Коновалець ніколи би не запропонували українцям референдум про примирення  з Росією", - наголосив Парубій.

Він додав, що рекомендує президенту та його команді  "добре вивчити уроки української історії і не шукати шляхи капітуляції".

Позачергове засідання Ради

Президент України Володимир Зеленський скликав позачергове засідання парламенту. Народні депутати мають розглянути внесення змін до закону про вибори та закону про публічні закупівлі.

Опубліковано ТСН Live Середа, 22 травня 2019 р.

Нагадаємо, учора, 21 травня, президент України Володимир Зеленський призначив главою Адміністрації президента свого радника з юридичних питань, юриста партії "Слуга народу" та одного із членів передвиборчого штабу Андрія Богдана. У своєму першому інтерв'ю на посаді Богдан заявив про те, що якщо кінцеве рішення щодо переговорів з Російською Федерацією суспільство сприйме неоднозначно, то це питання може бути винесене на референдум.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація