Рейтинг партії Гриценка опустився нижче психологічної позначки, а УКРОП витіснив "Наших"

Рейтинг партії Гриценка опустився нижче психологічної позначки, а УКРОП витіснив "Наших"

Фото: ТСН.ua

"Опоблок" і радикали Ляшка "заморозили" свої відсотки.

Партії "Слуга народу", "БПП "Солідарність", УКРОП за останній місяць збільшили рейтинг своєї підтримки.

Про це йдеться у результатах соцопитування групи "Рейтинг", яке провели протягом 16 листопада –10 грудня 2018 року.

"Слуга народу" здобуває 12% (зростання на 1%) голосів серед тих громадян, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Найбільше підтримують у Миколаївській та Рівненській областях. Пропрезидентська партія "БПП "Солідарність" - 10% (зростання на 2%). Максимальний рівень довіри зафіксовано у Вінницькій і Закарпатській областях. Найнижчі показники – Луганський регіон.

Лідером підтримки залишається "Батьківщина" із стабільним показником у 22%. Найбільший рейтинг підтримки – Київська та Полтавська області, а найменший – у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Партія "Опозиційний блок" не втратила, але і не здобула симпатій – 9%.

"Громадянська позиція" Анатолія Гриценка не змогла втриматись у межах бар’єру в 10% і наразі може розраховувати на 8%. У Львівській та Тернопільській областях довіряють цій політичній силі найбільше.

Рейтинг "Радикальної партії Олега Ляшка" не змінюється – 7%, а Чернігівська область – лідер підтримки.

До Верховної Ради також наразі проходить партія УКРОП – 5%. За партію активно виступають в Івано-франківській та Волинській областях. При цьому політична сила "Наші" вибула з рейтингу і отримує 4%. Натомість лідером падіння симпатій є "За життя" - 4%. Від вересня цього року політсила втратила 5%.

Протягом 16 листопада – 10 грудня 2018 року опитано 40 тисяч респондентів в усіх областях України за виключенням окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України – не більше 0,5%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація