Резніков звернувся до башкирів із закликом щодо війни: "Заберіть своїх людей, Кремль уже програв"

Резніков звернувся до башкирів із закликом щодо війни: "Заберіть своїх людей, Кремль уже програв"

Міністр оборони Олексій Резніков опублікував звернення до башкирів / Фото: Getty Images

Міністр наголосив, що Україна не є причиною жодної проблеми башкирського народу. Натомість корені всіх причин – у Москві та в Уфі.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав башкирів не брати участі у війні проти України, адже Башкортостан – один із лідерів за кількістю російських втрат.

Своє звернення до башкирів очільник Міноборони опублікував у Мережі 23 травня.

Резніков поінформував, що нещодавно вивчав дані про втрати Росії у війні проти України. Міністр помітив, що серед російських регіонів однією з лідерів за втратами є Республіка Башкортостан.

"Тисячі чоловіків з Башкирії загинули чи стали каліками. Ситуація мене вразила своєю абсурдністю", – зазначив Резніков, додавши, що саме тому вирішив звернутися до "всього башкирського народу та його справжніх лідерів".

Так, міністр оборони заявив, що сьогоднішня влада Уфи дбає про особисту вигоду і працює в інтересах Кремля, тож "відправляє своїх людей на смерть".

"Башкири – це один із найбільших народів Росії, який водночас перебуває в непростій ситуації. В сучасній Башкирії є три співмірні за чисельністю національні групи – росіяни, башкири й татари. Республіка Башкортостан має величезні природні ресурси та розвинуту промисловість. Там є все, щоб гарантувати високий рівень добробуту. Головний інтерес башкирів очевидний – забезпечити національний розвиток у себе вдома, зокрема за рахунок реалізації права на самовизначення та справедливого розподілу чималих ресурсів на користь регіону", – йдеться у зверненні Резнікова.

Він зазначив, що для цього потрібно концентрувати всі зусилля всередині Башкирії та на захисті від Москви.

Міністр звернув увагу, що Україна чи її громадяни не є причиною жодної проблеми башкирського народу. Натомість корені усіх причин – у Москві та в Уфі.

"Башкирів відправляють вмирати за тисячу кілометрів невідомо за що. Діючи прямо всупереч інтересам народу і перетворюючи на злочинців, убивць. Ніхто, крім Кремля та його лакеїв, у цьому не зацікавлений. Це треба припинити якнайскоріше", – закликав Резніков.

"Заберіть своїх людей з України. Віддайте нам військових злочинців. І тоді ми станемо союзниками у справі побудови найкращого майбутнього для наших народів. Кремль уже програв цю війну. Спільно ми змусимо його відмовитися від імперських амбіцій", – наголосив міністр оборони.

Нагадаємо, напередодні начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов звернувся до російських окупантів із закликом здатися в полон, адже це єдина можливість врятувати їхні життя. Буданов попередив, що далі "буде ще гірше".

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація