Результати аналізів Порошенка і Зеленського: все про обстеження кандидатів у президенти

Результати аналізів Порошенка і Зеленського: все про обстеження кандидатів у президенти

Фото: ТСН.ua

Лікарі і лабораторії вже оприлюднили результати досліджень кандидатів в президенти.

3 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати, але озвучив низку умов. Серед них – місце проведення на стадіоні "Олімпійський" і обов'язкове здавання аналізів, аби довести невживання алкоголю чи наркотичних речовин. "Стадіон, так стадіон", - відповів на це глава держави. А вже наступного дня у штабі Порошенка заявили про його готовність здати аналізи на наркотики та алкоголь вже 5 квітня.

Так у п'ятницю два кандидати публічно здавали кров для досліджень, щоправда робили це у різних місцях. ТСН.ua розповідає головне з обох подій.

Як і де здавали аналізи Порошенко і Зеленський

Порошенко здавав кров публічно на НСК "Олімпійський". Аналізи проводили чотири різних установи: дві приватні - "Борис" та "Medicom" та дві державні - лікарня швидкої медичної допомоги міста Києва і наркологічна лікарня міста Києва.

Наркологічний огляд складався із двох складових: безпосередній лікарський огляд, а також було відібрано біологічні середовища організму - кров, сечу та волосся разом із волосяним фолікулом.

Зеленський здав кров в приватній клініці "Євролаб" близько 8 години ранку. Він здавав лише кров. Після дослідження його оточили журналісти, яким він коротко пояснив своє небажання долучитись для цієї мети до президента. "Ніхто не знає про існування там (на стадіоні – ред.) лабораторії", - пояснив він.

Які результати показали аналізи кандидатів у президенти

За півгодини один з лікарів публічно повідомив, що у крові президента не знайшли жодних психоактивних речовин. Протягом ще кількох годин проведене більш ґрунтовне дослідження продемонструвало відсутність в організмі Порошенка алкоголю. Процедура обстеження волосся, як зазничили лікарі, може тривати до двох тижнів. Цей аналіз показує, чи вживала людина будь-які психоактивні речовини протягом останні кількох місяців. 

Із результатами Зеленського вийшла затримка. Хоча й попередньо повідомлялося, що аналізи кандидата будуть оприлюднені за три дні, лабораторія вислала їх Зеленському вже у п'ятницю, у другій половині дня. В документах значилося, що в крові вживання наркотичних речовин кандидатом не виявлено. Щоправда, як згодом з'ясувалося, аналізи надійшли із помилкою. Попередньо аналізи були датовані 2 квітня і шоумен розмістив їх у себе на сторінці у Facebook. За кілька хвилин скан-копію змінили на правильну, з датою 5 квітня, втім у Мережі це відстежили. Ще за півгодини ситуацію пояснили у "Євролабі". Там кажуть, що працівник відділу помилково замість цифри 5 натиснула 2 і пояснили це хвилюванням.

Здали аналізи: кандидати в президенти дотримали слова

Здали аналізи: кандидати в президенти дотримали слова

Як на здавання аналізів відреагували у соцмережі

Через цю доволі незвичну ситуацію з аналізами кандидатів у президенти Мережа вибухнула мемами і жартами. Найкращі з них ТСН.ua зібрав в одну підбірку, з якою можна ознайомитись за посиланням.

А докладніше, як алкоголь впливає на стан людини, можна переглянути в нашій інфографіці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація