РФ має відчути ціну за порушення міжнародного порядку - Порошенко

РФ має відчути ціну за порушення міжнародного порядку - Порошенко

Фото: УНІАН

Український президент висловив вдячність за розширення санкцій.

Ще 37 фізичних осіб і компаній, причетних до російської агресії проти України та окупації Криму – під санкціями.

Про це у Facebook заявив український президент.

"Щиро вдячний американським партнерам за цей важливий крок солідарності з Україною", - зауважив Порошенко. Він наголосив, що РФ як держава-агресор має відчути ціну за брутальне порушення міжнародного правопорядку – окупацію чужої території, розв'язання гібридної війни у центрі Європи і вбивства тисяч невинних людей.

"Розраховую, що наші партнери, передусім Європейський Союз, підтримають цю логіку, і секторальні санкції проти Росії будуть продовжені, а в разі ескалації – посилені", - резюмував Порошенко.

Як відомо, після анексії Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі США, Євросоюз і ще кілька держав у декілька етапів застосували до Росії економічні санкції. В останні місяці деякі європейські політики почали обговорювати можливість їх послаблення або зняття.

17 червня Рада ЄС продовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів із Криму та Севастополя, інвестицій в окупований півострів та експорту певних товарів і технологій до Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація