РФ не допускає лікарів з України до політв'язнів - Супрун

РФ не допускає лікарів з України до політв'язнів - Супрун

Фото: УНІАН

Вона закликала усіх міністрів охорони здоров'я світу вимагати від РФ звільнення наших політв'язнів.

Влада РФ не дає можливості українським політв'язням отримувати допомогу від своїх лікарів, повідомила "Громадському" виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час акції на підтримку Олега Сенцова, що проходила біля посольства Росії.

Супрун розповіла, що вирішила приєднатися до акції, аби підтримати Сенцова і всіх українських політв'язнів, стан багатьох з яких викликає суттєве занепокоєння, однак лікарі не мають змогу за ним слідкувати.

"Я нещодавно була в Женеві, де виступала перед Всесвітньою асамблею охорони здоров'я, і говорила саме про наших політв'язнів. І про те, що Російська Федерація не дозволяє нам доступ до них, щоб ми могли їм надавати допомогу. І ми не знаємо в якому вони стані", — зазначила вона. 

Та додала, що закликала "міністрів охорони здоров'я цілого світу, які належать до Всесвітньої організації охорони здоров'я, вимагати від РФ звільнення усіх наших політв'язнів".

Як повідомлялося раніше, сестра Олега Сенцова підтвердила інформацію про те, що ще один ув’язнений в РФ українець Олександр Шумков оголосив голодування на знак солідарності з її братом. Чоловік, який працював екс-охоронцем Дмитра Яроша, зник наприкінці серпня. 26 вересня на домашню адресу його матері надійшов лист від Слідчого комітету РФ та ФСБ, а якому йшлося про те, що її син перебуває у Брянському СІЗО і йому оголошено підозру "за участь в екстремістських організаціях". 

Трохи раніше, 14 травня 2018 року, Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. 

“Сніданок” закликає українців підтримати Олега Сенцова

“Сніданок” закликає українців підтримати Олега Сенцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація