РФ не може бути миротворцем у Сирії – глава МЗС Литви

РФ не може бути миротворцем у Сирії – глава МЗС Литви

Фото: УНІАН

Лінкявічюс пояснив, що через агресію щодо України РФ не може виконувати миротворчу місію.

Країна-агресор в Україні не може бути миротворцем у Сирії.

Про це написав на своїй сторінці у Twitter очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

"Напруженість у Сирії викриває справжню роль Росії. Будучи агресором в Україні, вона не може бути миротворцем деінде", - заявив він.

Зазначимо, зігдно з даними агенції Анадолу, від авіаударів протягом минулого тижня в Сирії загинули 323 людини, ще 1 334 були поранені.

Нагадаємо, угода про припинення вогню, про яку домовилися США і Росія 9 вересня, зазнала краху після того, як авіація розбомбила гуманітарний конвой, що направлявся в Алеппо. Захід та сирійська опозиція звинуватили Росію та режим Асада в авіаударі, а Москва і Дамаск поклали провину на проамериканську коаліцію.

Втім, команда експертів Bellingcat ідентифікувала фрагмент боєприпасу, яким поцілили у гумконвой. Ним виявилася хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270 - некерованої бомби радянського або російського виробництва. Такі снаряди використовує російська або сирійська авіація.

Лише у п'ятницю, 23 вересня, внаслідок авіаударів по Алеппо у Сирії загинули щонайменше 90 людей, серед яких 30 осіб були цивільними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація