РФ не подобається ідея створення трибуналу через падіння Boeing 777 на Донбасі

РФ не подобається ідея створення трибуналу через падіння Boeing 777 на Донбасі

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю був збитий Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Мовляв, в аналогічних випадках трибунал не створювали.

Росію не влаштовує ідея створення трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за катастрофу Boeing 777 в Україні, так як розслідування інциденту не завершено і прецедентів для створення таких органів не було.

Про це заявив заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов.

"Нас взагалі в принципі не влаштовує ця ідея за декількома обставинами. По-перше, розслідування ще триває, ніяких висновків остаточно не зроблено. Нідерланди представили проміжний варіант цієї доповіді - це ще не кінець історії. Вони й самі визнають, що остаточно зможуть довести розслідування і представити доповідь тільки до кінця року", - зазначив дипломат.

Крім того, він нагадав, що "у всіх інших аналогічних ситуаціях ніяких трибуналів не створювалося".

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю був збитий Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира - були громадянами Нідерландів. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.

Нагадаємо, що Малайзія хоче трибунал ООН через катастрофу Boeing 777 на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація