РФ пригрозила ударом у відповідь на українські навчальні стрільби біля Криму – ЗМІ

РФ пригрозила ударом у відповідь на українські навчальні стрільби біля Криму – ЗМІ

Фото: Reuters

Російське оборонне відомство нібито обіцяє уразити пускові установки. 

Міністерство оборони РФ пригрозило збивати українські ракети у разі проведення навчальних стрільб ЗСУ біля окуповнаого Криму.

Про це повідомляє ZN.ua із посиланням на джерела в українському Міноборони.  

Видання пише, що відповідний  лист датований 26 листопада 2016 року і був адресований військовому аташату в складі посольства України в РФ. У тексті йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона буде збивати українські ракети та завдасть удару у відповідь по українських пускових установках. 

Нагадаємо, 25 листопада, Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація зазначила, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

Пізніше в українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права.

Повʼязані теми:

Наступна публікація