РФ розпочала полювання на ймовірного вбивцю російського пілота Су-24 - ЗМІ

РФ розпочала полювання на ймовірного вбивцю російського пілота Су-24 - ЗМІ

У грудні російський МЗС зажадав від турецької влади прийняття невідкладних заходів по затриманню Челіка" / Фото: Reuters

Захоплення Челіка було однією з головних цілей наступу сирійської армії в провінції Латакія.

Повітряно-космічні сили Росії і сирійська армія організували полювання на Альпарслана Челіка, який заявив про вбивство пілота збитого турецькими ВПС Су-24.

Про це повідомляє британська The Independent.

Як стверджує видання, захоплення Челіка було однією з головних цілей наступу сирійської армії в провінції Латакія, в результаті якого був захоплений ряд ключових населених пунктів, у тому числі Ар-Рабіа, де, як передбачалося, міг ховатися чоловік. 

Нагадаємо, що російський військовий літак Су-24 був збитий військовими Туреччини. Двом росіянам, які були на борту Су-24, вдалося катапультуватися, проте у повітрі їх обстріляли сирійські повстанці. Згідно з їхньою заявою, одного з росіян вони вбили.

Незабаром з'явилося відео, на якому Челік заявив, що він і його бійці відкрили вогонь.

Челік — син функціонера Партії націоналістичного руху, активний член її бойового молодіжного крила організації "Сірі вовки". У грудні російський МЗС зажадав від турецької влади прийняття невідкладних заходів щодо затриманню Челіка і його сподвижників і притягнення їх до кримінальної відповідальності за вбивство російського пілота".

Через падіння російського літака у МЗС Туреччини викликали дипломатів із США, Франції, Великобританії, Росії та Китаю.

Крім цього, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу виступив із заявою про збиття російського літака Су-24. Прем'єр заявив, що Туреччина має повне право відповідати на грубі порушення повітряного простору країни.

В Держдумі запропонували припинити авіасполучення з Туреччиною і евакуювати туристів.

Президент РФ Володимир Путін посмертно присвоїв звання Героя Росії командиру збитого на кордоні Сирії і Туреччини літака Су-24 Олегу Пєшкову. Також глава держави нагородив орденами Мужності капітана Мурахтіна Костянтина Валерійовича і матроса Позінича Олександра Михайловича (посмертно).

Міноборони Росії заявляє про втрату даних з бортового самописця збитого турками Су-24

Міноборони Росії заявляє про втрату даних з бортового самописця збитого турками Су-24

Повʼязані теми:

Наступна публікація