РФ заборонила в'їзд прем'єру та спікеру парламенту Чорногорії – ЗМІ

РФ заборонила в'їзд прем'єру та спікеру парламенту Чорногорії – ЗМІ

Фото: Getty Images

Загалом повідомляють про внесення до санкційного списку 70 осіб.

Місцеві ЗМІ Чорногорії із посиланням на власні джерела повідомили про те, що Росія внесла у санкційний список 70 людей, у тому числі чинного прем'єра Душко Марковича, екс-прем'єра Міло Джукановича, спікера чорногорського парламенту Івана Брайовича та 46 депутатів, які голосували за приєднання Чорногорії до НАТО.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.12:00.

РФ заборонила в'їзд до країни прем'єру Чорногорії і депутатам, що проголосували за вступ до НАТО

РФ заборонила в'їзд до країни прем'єру Чорногорії і депутатам, що проголосували за вступ до НАТО

Також персонами нон-грата стала низка керівників великих компаній. Це відповідь на приєднання Чорногорії до санкцій проти РФ.

Водночас, як повідомляє ТАСС, у понеділок, 29 травня, МЗС Чорногорії вручило ноту протесту послу РФ в Чорногорії Сергію Грицаю. Причиною стало затримання депутата Міодрага Вуковича у московському аеропорту Домодєдово. Як повідомляє агентство із посиланням на відповідь посольства РФ у Чорногорії, Вуковича не пустили на територію Росії, оскільки його ім'я є в списку санкцій РФ.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Чорногорія приєднається до Альянсу вже 5 червня 2017 року.

29 квітня парламент Чорногорії ратифікував угоду про членство країни в НАТО, наблизивши колишню югославську республіку на один крок до того, щоб стати 29-м членом Альянсу. Під час голосування парламенту біля його стін протестували проросійські опозиціонери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація