Рішення РНБО про нові санкції ґрунтується на матеріалах СБУ - Баканов

Рішення РНБО про нові санкції ґрунтується на матеріалах СБУ - Баканов

Фото: СБУ

Йдеться про докази фінансування тероризму на Донбасі.

Рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення нових санкцій ґрунтується, зокрема, і на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Про це заявив голова спецслужби Іван Баканов, повідомляє пресслужба СБУ.

"Сьогодні Служба безпеки проводить слідчі дії, щоб задокументувати весь протиправний механізм постачання вугілля з тимчасово окупованої території до РФ та України. Таким чином, ми отримаємо підтвердження фінансування терористичної діяльності "ЛНР". І як результат - підгрунтя для повідомлення підозри представникам компанії", - зазначив Баканов.

Також СБУ рекомендувала розширити введені раніше економічні санкції щодо власників авіакомпаній, які здійснюють польоти до Російської Федерації, і доповнити санкційний перелік ще 5 компаніями.

За словами Баканова, після введення санкцій в наприкінці січня кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S. R. L. та португальської JET4U LDA вживають термінових юридичніих заходів, щоб обійти накладені обмеження. Зокрема, намагаються змінити обслуговуючі компанії - тобто вводять інших юридичних осіб.

Також він поінформував членів РНБО про інші напрямки захисту державної безпеки і протидії гібридній війні.

"Кожен з нас бачить вплив гібридної війни та її наслідки. Тому нам треба працювати на випередження. В даному випадку наша сила - в системних діях на захист національних інтересів", - додав Баканов.

Нагадаємо, що 19 лютого на засіданні Ради національної безпеки і оборони України було ухвалено рішення про введення санкцій щодо нардепа від "Опозиційною платформи – За життя" Віктора Медведчука та низки інших осіб і компаній. 

Своєю чергою, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали NewsOne, "112 Україна" та ZIK (так звані "телеканали Медведчука"). Згідно з рішенням РНБО від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п'ять років. 

Новини України: РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко

Новини України: РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація