Рішуча боротьба з корупцією і олігархією: єврокомісар "підказав" пріоритети для Зеленського

Рішуча боротьба з корупцією і олігархією: єврокомісар "підказав" пріоритети для Зеленського

Фото: twitter.com/JHahnEU

Український народ продемонстрував демократичну зрілість, вважають у ЄС.

Переможець другого туру виборів президента України має потужний мандат на проведення важливих для держави реформ. Про це у власному Twitter написав європейський комісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган.

"Вітаю український народ із виявом демократичної зрілості та обраного президента, Володимира Зеленського, з його перемогою", - наголосив представник Євросоюзу. "Цей результат є дуже сильним мандатом на рішучішу боротьбу з корупцією і звільнення держави від олігархічної залежності", - зауважив він.

Ган наголосив, що з усіх сил підтримуватиме європейський вектор розвитку України. "Процес реформ і реалізації угоди про асоціацію мають тривати на повній швидкості для того, щоби український народ повністю скористався цим. У решту місяців мого мандату я зроблю все для того, щоби підтримати Україну на цьому шляху", - заявив єврокомісар.

До ЦВК почали надходити перші електронні протоколи

До ЦВК почали надходити перші електронні протоколи

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація