"Риторика не блищить новизною". У Кремлі прокоментували прохання Зеленського посилити санкції проти Росії

"Риторика не блищить новизною". У Кремлі прокоментували прохання Зеленського посилити санкції проти Росії

Фото: Getty Images

За словами Пєскова, це не допоможе Києву вирішити проблеми на Донбасі.

Посилення санкцій проти Росії, до якого закликав президент Володимир Зеленський представників Адміністрації та Конгресу США, не допоможуть команді нового глави держави вирішити проблеми на Донбасі.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"Це та риторика щодо санкцій проти Росії, яка не блищить новизною. А головне, це та риторика, яка не зможе допомогти Україні розібратися з проблемою південного-сходу", - сказав він.

За словами Пєскова, перелік Мінських домовленостей повинен виконувати Київ. Зробити це не зможе ані Росія, ані Сполучені Штати. Він також додав, що поки у Кремлі не бачать ніяких новацій в українській політиці після обрання нового президента.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського. У другому турі виборів він набрав рекордних 73,22% голосів, тоді як його опонент Петро Порошенко - 24,45%. Офіційні результати виборів були оголошені 30 квітня, однак депутати змогли призначити дату інавгурації лише 16 травня. 

Після інавгурації Зеленський зустрівся з офіційною делегацією США, яка прилетіла до Києва. Під час зустрічі з представниками Адміністрації та Конгресу США він подякував за підтримку і закликав посилити санкції проти Російської Федерації. 

Україна запроваджує дзеркальні санкції проти Росії

Україна запроваджує дзеркальні санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація