Ромпей пояснив, які наслідки матиме для Нідерландів голосування проти асоціації Україна-ЄС

Ромпей пояснив, які наслідки матиме для Нідерландів голосування проти асоціації Україна-ЄС

Фото: Reuters

На його думку, якщо голландці проголосують "проти", це буде ганьбою для країни.

Голосування голландців проти ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стане ганьбою для Нідерландів.

Про це заявив екс-очільник Європейської ради Герман ван Ромпей в інтерв'ю Trouw.

"Якщо більшість голландців пізніше скажуть "ні", то це зробить Нідерланди менш надійним партнером", - наголосив він, запевнивши, що парламент країни вже підтримав угоду.

За словами Ромпея, Нідерланди повинні бути в змозі взяти на себе відповідальність, адже країна є єдиною, хто використовує процедуру референдумів.

До того ж Ромпей зазначив, що Революція Гідності, анексія Криму та війна на Донбасі розпочалися з небажання колишнього уряду підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.

"Давайте не будемо забувати , що вся ця війна почалася з цієї Угоди про асоціацію. Якщо ми залишимо ситуацію, як вона була до Майдану, це означатиме, що ці люди померли даремно. Бо це не стільки економічна війна, це була війна за цінності. Якщо забрати цю підтримку зараз, Україну буде втрачено", - додав Ромпей.

Нагадаємо, з 6 квітня у Нідерландах пройде референдум, на якому голландці повинні визначитися, чи має їхній парламент ратифікувати Угоду про асоціацію України та Євросоюзу. В уряді країни запевняють у зацікавленості ратифікувати угоду й закликають громадян голосувати "за". Проте водночас у Нідерландах активно діють російські пропагандистські сили, які намагаються заблокувати ратифікацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація