Росія може напасти на Україну з боку Придністров'я - Маккейн

Росія може напасти на Україну з боку Придністров'я - Маккейн

Маккейн не виключає нападу РФ на Україну з боку Придністров'я. / Фото: AFP

За словами конгресмена, у Путіна зараз більше тисячі так званих російських "миротворців" у Придністров'ї.

Сенатор США від Республіканської партії, голова комітету у справах збройних сил Джон Маккейн вважає, що Росія може напасти на Одеську область з боку Придністров'я. Про це він сказав в інтервью ТСН.Тижню.

"Я дуже занепокоєний, що зараз, коли Путін отримав Донецьк, Схід України і невдовзі Маріуполь може стати наступною його метою і мішенню", - говорить Маккейн.

Відповідаючи на питання про імовірність нападу на Харків чи Одесу, він відповів: "Тут є варіанти. Якщо він думає, що це йому просто зійде з рук і він не платитиме своєї ціни, то цілком може спробувати піти на Одесу з боку Молдови. У нього 1400 так званих російських "миротворців" у Придністров'ї. Він завдає неймовірного тиску на країни Балтії", - продовжує конгресмен.

Він також наголосив, що поки Володимир Путін продовжуватиме свою агресію, нам треба затягувати вузол санкцій. "Російська економіка зараз у дуже поганому стані через ціни на нафту. Але, на жаль, європейські лідери та США діють у найкращих традиціях Невіла Чемберлена і 30-х років", - наголошує Маккейн.

Сенатор Джон Маккейн ексклюзивно розповів ТСН-Тижню, коли закінчиться війна

Сенатор Джон Маккейн ексклюзивно розповів ТСН-Тижню, коли закінчиться війна

Крім того він додав, що є шляхи і методи, як випровадити Володимира Путіна з території України і спинити його агресію. "Я продовжую нагадувати своїм друзям про те, що є угода, яка гарантує безпеку України, коли вона набула статусу без'ядерної країни. Вона гарантувала територіальну цілісність України, включно з Кримом", - говорить він.

Водночас, на питання журналіста, коли в Україні закінчиться війна, Маккейн наголосив, що поки впроваджують реформи, поки люди цього хочуть і це підтримують, все може скінчитися дуже швидко.

"Щодо Путіна, то ситуація прямо пов'язана із тим, наскільки добре він відчуває на собі ціну, яку він платить за подальшу агресію, і що вона насправді зависока. Бо труни повертаються в Росію і вже матері починають говорити: "Досить!"", - резюмував конгресмен.

Повʼязані теми:

Наступна публікація