Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів – джерела Інтерфаксу

Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів – джерела Інтерфаксу

Їх нібито перевели до в слідчого ізолятору "Лефортово" в Москві.

Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів "для відбування покарання". Ймовірно йдеться про Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка.

Про це повідомляє Інтерфакс-Росія із посиланням на інформоване джерело.

"Стосовно етапованих в Москву п'яти засуджених вирішується питання про видавання їх Україні для відбування покарання, призначеного судами в РФ", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що "наразі обговорюється формат цієї процедури".

"Інтерфакс" наголошує, що не має в своєму розпорядженні офіційного підтвердження цієї інформації.

Нагадаємо, правозахисний центр "Меморіал" повідомив, що засуджених в РФ п'ятьох громадян України перевели з виправних колоній в слідчий ізолятор "Лефортово" в Москві.

За даними центру, 20 серпня в СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченко. На думку правозахисників, це свідчення того, що всі зазначені особи містяться в установі.

Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе не коментував цієї інформації. Але напередодні адвокат політв'язня Карпюка припустив, що його підзахисного скоро повернуть до України разом з іншими українськими політв'язнями, які утримуються в Росії. Такі висновки він зробив через раптові переведення українців з російських в'язниць.

Українського політв'язня Володимира Балуха на 15 діб зачинили у штрафному ізоляторі

Українського політв'язня Володимира Балуха на 15 діб зачинили у штрафному ізоляторі

Повʼязані теми:

Наступна публікація