Росія на Радбезі ООН звинуватила Україну у "саботажі Мінська" і погрожує зривом "нормандської" зустрічі

Росія на Радбезі ООН звинуватила Україну у "саботажі Мінська" і погрожує зривом "нормандської" зустрічі

Фото: Associated Press

Кремль наполягає на переговорах з "народом Донбасу" та виборах до передачі контролю над кордоном.

Відповідальність за кровопролиття на Донбасі несуть український уряд і західні країни, які підтримують Київ. Про це заявив постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя.

У виступі він звинуватив "західних партнерів", які "підтримали антиконституційний майданівський переворот з його шаленою русофобією і націоналізмом". На думку Небензі, це сприяло конфлікту в Україні.

Представник РФ заявив, що мінські домовленості були закріплені у резолюції ООН, але Україна і західні країни їх не виконують. "На хвилю саботажу Мінська налаштовані багато впливових українських чиновників", - зазначив росіянин.

Він звинуватив у загостренні на Донбасі Україну. "Українські військові не залишають спроб зайняти позиції ополченців у сірих зонах, де ніяких військових бути не повинно", - заявив Небензя. Також він зазначив, що "не можуть не турбувати спроби підмінити мінську формулу врегулювання іншими форматами".

Дипломат заявив, що з усіх пунктів мінських угод Києвом виконуються лише два, і прогрес або його відсутність у дотриманні цього документа стануть для Москви "вирішальним фактором оцінки доцільності чи недоцільності нової зустрічі у нормандському форматі". Також Небензя додав, що допуск українських військових до контролю над кордоном раніше проведення виборів "схід України категорично не сприймає, і з цим необхідно рахуватися".

Повʼязані теми:

Наступна публікація