Росія на зустрічі "нормандської четвірки" хоче порушити питання про референдум на Донбасі

Росія на зустрічі "нормандської четвірки" хоче порушити питання про референдум на Донбасі

Фото: Twitter/Андрій Мельник

Зустріч відбудеться у Берліні наприкінці тижня.

Росія хоче порушити питання про проведення референдуму на Донбасі на зустрічі політдиректорів країн "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія), яка відбудеться наприкінці цього тижня у Берліні.

Про це заявив статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наприкінці цього тижня має відбутися на рівні політдиректорів країн "нормандської четвірки" зустріч у Берліні, де буде розмова про те, як нам просуватися в реалізації Мінських домовленостей. Там поговоримо", - сказав він, коментуючи позицію Кремля щодо можливості проведення референдуму на Донбасі.

Політичний директор МЗС України Олексій Макєєв підтвердив зустріч "нормандської четвірки" у Берліні.

"Так, плануємо таку зустріч наприкінці тижня", - сказав він "Інтерфакс-Україна".

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент Росії Володимир Путін розповів російським дипломатам, що він запропонував президентові США Дональду Трампу провести референдум на Донбасі. Пропозиція Путіна полягає у проведенні референдуму на окупованих територіях Донбасу під міжнародним патронатом, під час якого місцеві мешканці мають висловитися щодо статусу цих територій. Трамп нібито попросив Путіна не обговорювати цю ідею під час прес-конференції після гельсінської зустрічі, щоб дати йому час її обдумати.

Речник Ради національної безпеки США Гаррет Маркіз заявив, що Білий дім не розглядає ідею російського президента Володимира Путіна провести референдум на Донбасі. Посадовець зазначив, що можливість для проведення референдуму не передбачена Мінськими угодами. Більше того, референдум на неконтрольованій території України буде нелегітимним.

Білий дім заявив, що не розглядає можливості підтримки референдуму на Донбасі

Білий дім заявив, що не розглядає можливості підтримки референдуму на Донбасі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація