Росія намагалася дати слово бойовикам "ЛДНР" на засіданні ОБСЄ, але отримала рішучу відсіч

Росія намагалася дати слово бойовикам "ЛДНР" на засіданні ОБСЄ, але отримала рішучу відсіч

Фото: flickr.com

Пропозицію російської делегації назвали "неприйнятною".

Російські делегати намагалися включити в режимі відеоконференції представників угруповань "ЛНР" та "ДНР" на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, яке було присвячене "виборам" на окупованому Донбасі. Але їм не дозволили цього робити.

Про це повідомляють "Новини Донбасу".

Делегації України, США, Канади та Євросоюзу заблокували пропозицію Росії, а представники Італії, яка зараз головує в ОБСЄ, назвали її "неприйнятною".

"На сьогоднішній день очевидним є те, що позиція Російської Федерації не сприймається ніким і просто слова про те, що є якийсь там суб'єкт в окупованих районах Донецької та Луганської областей, не проходять в жодному форматі, навіть у форматі запросити заслухати якогось там представника", — розповів радник міністра закордонних справ України Тарас Качка у коментарі Громадському.

Псевдовибори в ОРДЛО: українські дипломати закликають посилити санкції проти Росії

Псевдовибори в ОРДЛО: українські дипломати закликають посилити санкції проти Росії

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися організовані Росією незаконні вибори "глав" та "депутатів". Міжнародна спільнота та українська влада не визнають так звані вибори і закликають ігнорувати їх. Росії погрожують новими санкціями за організацію та проведення псевдовиборів. За результатами цих "виборів" прогнозовано перемогли ставленики Москви – Денис Пушилін та Леонід Пасічник.

Служба безпеки України проінформувала, що  заради створення видимості високої явки, на "виборчих дільницях" організували пункти продажу дешевих продуктів харчування, а також виборцям роздавали безкоштовне поповнення рахунку місцевого мобільного оператора.

Про невизнання так званих виборів в ОРДЛО заявили у Польщі, закликавши країни Євросоюзу впровадити додаткові санкції і заборонити видачу віз та заморозити активи осіб, які відповідальні за їхню організацію. 19 листопада міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять це питання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація