Росія намагається створити заморожений конфлікт на Донбасі - постпред України в ООН

Росія намагається створити заморожений конфлікт на Донбасі - постпред України в ООН

Сергєєв виступив з різкою критикою позиції Росії щодо конфлікту на Донбасі. / Фото: The Museum Of Bad Art

Юрій Сергєєв закликає Росію і бойовиків дотримуватися Мінських домовленостей.

Україна сприяє у забезпеченні виконання Мінських домовленостей, а бойовики і Росія не дотримуються своїх зобов'язань.

Про це під час екстреного засідання Ради безпеки ООН сказав постійний представник України в цій організації Юрій Сергєєв.

Він заявив, що бойовики не надають гарантій безпеки представникам ОБСЄ і вони, таким чином, не можуть виконувати своє завдання. Крім того, Росія використовує сучасні військові технології, щоб глушити сигнали дронів, це не дає здійснювати моніторинг режиму припинення вогню

"Лише два пункти на кордоні контролюються ОБСЄ. Ми закликаємо Росію дати можливість ОБСЄ контролювати усю ділянку кордону", - сказав постпред України в ООН.

Сергєєв нагадав, що в Мінську сторони домовилися прийняти закон про місцеве самоврядування на Донбасі. Цей закон був прийнятий Верховною Радою 16 вересня і він передбачав місцеві вибори 7 грудня. Однак бойовики провели свої вибори про підтримці Росії, що суперечить статтям 3 і 9 мінських домовленостей.

"Росія зробила вибір у бік ігнорування мінських угод і зараз у неї одне завдання - підтримувати сепаратистів і створювати заморожений конфлікт на Донбасі", - сказав Юрій Сергєєв.

Постпред України в ООН закликав Росію дотримуватися Мінської угоди, вивести свої війська з території України, звільнити затриманих українських і припинити військові навчання біля кордону з Україною.

Нагадаємо, Україна засудила Росію, яка заблокувала заяву Ради безпеки ООН про псевдовиборів на Донбасі.

Рада Безпеки ООН збирається на екстрене засідання з українського питання

Рада Безпеки ООН збирається на екстрене засідання з українського питання

Повʼязані теми:

Наступна публікація