Росія навмисно затягує "Мінськ", сподіваючись на зміну учасників "нормандського формату" - Клімкін

Росія навмисно затягує "Мінськ", сподіваючись на зміну учасників "нормандського формату" - Клімкін

Фото: Reuters

На думку очільника МЗС України, Кремль сподівається домовитися з керівництвом США.

Російська сторона навмисно затягує переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі, очікуючи на зміну ключових світових лідерів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише "Інтерфакс-Україна".

"Росія навмисно зволікає... Логіка затягування пов'язана з тим, що, на мою думку, вони очікують зміни умов, наприклад, зміни американського керівництва і можливості з ними домовлятися, ослаблення позицій Європи тощо", - наголосив він.

За словами Клімкіна, також Росія сподівається на зміну учасників "нормандського формату".

"У "нормандському форматі" є учасники, які дуже глибоко в темі, і цим теж хоче скористатися Росія – втратити таких ключових політиків, для яких це не просто політичне питання, а ще й емоційне", - зазначив міністр.

Окремо він також запевнив, що зараз трансатлантична і європейська солідарність є фундаментально важливою.

"І мова не тільки про санкції... Якщо є солідарність, то Росія не має місця в цивілізованому світі, а жити поза ним – неможливо", - додав Клімкін.

Нагадаємо, на Мінських переговорах бойовики відмовилися відпустити 42 українців в обмін на 228 "своїх".

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час прес-конференції на міністерській зустрічі ОБСЄ заявляв, що утримуваних у РФ українців Олега Сенцова, Романа Сущенка і Станіслава Клиха можуть обміняти на росіян, які затримані на території України. 

"Що стосується цих людей, тут, напевно, є юридичні можливості, вони вже використовувалися, коли відбувся обмін Надії Савченко", - наголошував він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація