Росія не припинила кримінальну справу проти звільнених з полону українських моряків – адвокат

Росія не припинила кримінальну справу проти звільнених з полону українських моряків – адвокат

Фото: Офіс президента України

Вони залишаються у статусі обвинувачених.

Росія не припинила кримінальну справу проти звільнених з полону 24 українських моряків і вони досі залишаються у статусі обвинувачених.

Про це повідомив адвокат військовослужбовців Микола Полозов.

Він зазначив, що 16 вересня відвідав Слідче управління ФСБ Росії у справі моряків.

"Робота у справі військовополонених українських моряків триває навіть після їхнього звільнення. У Росії кримінальну справу стосовно них не припинено і вони досі залишаються у статусі обвинувачених та адвокати нашої команди продовжують захищати їх", – написав Полозов у Facebook.

Адвокат додав, що справа перебуваэ на стадії ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, з ними активно знайомляться захисники моряків.

"Наше завдання - домогтися виключення будь-яких несприятливих юридичних наслідків для звільнених моряків - героїв!", – заявив Микола Полозов.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали нідерландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Звільнені з російського полону моряки повернулися в Одесу

Звільнені з російського полону моряки повернулися в Одесу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація