Росія не займається повзучою анексією Донбасу – постпред РФ в ООН про видавання паспортів

Росія не займається повзучою анексією Донбасу – постпред РФ в ООН про видавання паспортів

Фото: Associated Press

Небензя не вважає видачу паспортів порушенням Мінських домовленостей.

Постійний представник РФ при ООН Василь Небензя заявляє, що його країна не займається повзучою анексією окупованих районів Донбасу, видаючи російські паспорти жителям цих районів.

Про це він заявив під час засідання Ради Безпеки ООН, скликаному 25 квітня для обговорення цього питання.

"У внутрішні справи [України] ми не втручаємося і повзучою анексією не займаємося. Ми лише даємо можливість людям нарешті кардинально вирішити життєво важливі для них проблеми, тому що київська влада ці проблеми вирішувати відмовляється", - цитує російського дипломата ТАСС.

На Радбезі ООН Москву вкотре закликали припинити фінансову та військову підтримку сепаратистів

На Радбезі ООН Москву вкотре закликали припинити фінансову та військову підтримку сепаратистів

Небензя заявляє, що рішення президента РФ Володимира Путіна видавати російські паспорти на Донбасі є "гуманітарним заходом", спрямованим на вирішення базових прав мешканців цих територій.

"Росія зацікавлена в процвітанні братньої України. Власне, указ президента [Росії Володимира Путіна] і був спрямований на те, щоб забезпечити тим громадянам, які опинилися в жахливих важких умовах, можливості соціального захисту", – сказав постпред РФ.

При цьому Небензня запевняє, що указ про видачу російських паспортів "ніяк не стосується Мінських домовленостей і ні в якому разі не заважає Україні, Донецьку і Луганську ці домовленості виконувати".

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього. Президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. Дії РФ засудили і в штабі переможця президентських виборів Володимира Зеленського. В українському уряді закликали мешканців окупованих територій не приймати російські паспорти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація