Росія не зможе забезпечити Крим електроенергією принаймні ще три роки - експерт

Росія не зможе забезпечити Крим електроенергією принаймні ще три роки - експерт

Березовець не вірить у енергетичну незалежність Криму від України.

Окупаційна влада не може дати енергетичної незалежності півострову.

Енергетична незалежність Криму не може бути реалізована раніше 2018 року, заявив політтехнолог Тарас Березовець в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Вони мають побудувати дві електростанції загальним бюджетом 2,5 млрд рублів. Одну на території Севастополя, іншу — на території Сімферополя", - сказав він.

Березовець вважає, що Росія не зможе також забезпечити кримчан питною водою, більше того, росіяни почали знищувати еко-систему півострова.

"Окупаційна влада почала знищувати еко-систему Криму, бурити свердловини там, де не можна — на території заповідників. І це те, з чим нам прийдеться зустрітись, коли ми повернемо Крим", - сказав Тарас Березовець.

Нагадаємо, енергетична блокада анексованого росиянами півострова триває з 21 листопада.Крим залишився без світла в результаті підриву електроопор на Херсонщині. Активісти зазначають, що будуть тримати блокаду, поки кримська окупаційна влада не звільнить усіх політв'язнів.

Знеструмлений Крим живе в режимі жорсткої економії. Подача електроенергії на півострові обмежена у трьох сотнях населених пунктів – це майже 25 тисяч будинків, порахувала самопроголошена влада. У багатьох містах і селах півострова не працює ні мобільний, ні стаціонарний телефонний зв'язок.

У більшості дитячих закладів тривають канікули. В медицині – теж економія. Скасували планові операції і щеплення. Госпіталізувати будуть тільки хворих дітей до трьох років і призовників.

Росія не забезпечить Крим електрикою наступні три роки – Березовець

Росія не забезпечить Крим електрикою наступні три роки – Березовець

Повʼязані теми:

Наступна публікація