Росія прорахувалася в намаганні створити на Донбасі Абхазію чи Придністров'я – Волкер

Росія прорахувалася в намаганні створити на Донбасі Абхазію чи Придністров'я – Волкер

Фото: УНІАН

На думку американця, ситуація не сприятиме РФ, але й Україні також.

Час не грає на боці Росії в її неоголошеній війні проти України. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер на саміті Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє УНІАН.

"Росія очікувала, що час буде на її боці, що можна створити такий заморожений конфлікт, як в Абхазії, Осетії чи Придністров'ї, і таким чином вирішити питання", - вважає американець. Однак у цих намірах Кремль, на його думку, прорахувався. "Реальність полягає в тому, що час не грає на боці Росії. Ситуація на Донбасі і ситуація в цілому стратегічно не є сприятливою для Росії", - сказав він.

Конфлікт на Сході України шкодить американсько-російським відносинам

Конфлікт на Сході України шкодить американсько-російським відносинам

Одночасно з цим Волкер зауважив, що на користь Україні час також не грає. "Вона не є сприятливою для України, для людей Донбасу, і насправді, вона буде погіршуватися, і ситуація в 2017 році гірша, ніж в попередньому", - пояснив спецпредставник Держдепу. За його словами, 10 тисяч убитих, мільйони біженців і регулярні каліцтва і смерті на фронті не дають підстави говорити про зниження рівня конфліктності та зрозумілості ситуації для світу. "Це не заморожений конфлікт, це гаряча війна", - підсумував Волкер.

Разом із тим Волкер зауважив, що запропонований президентом РФ Володимиром Путіним план введення миротворців на Донбас не сприятиме вирішенню конфлікту. "Деталі того, що було запропоновано, я думаю, насправді ще більше розділять Україну, а не вирішать проблему", - констатував американець.

Повʼязані теми:

Наступна публікація