Росія розгорнула артилерійські системи біля кордону з Україною і не пускає міжнародну інспекцію

Росія розгорнула артилерійські системи біля кордону з Україною і не пускає міжнародну інспекцію

Фото: Reuters

Російське військове містечко 150-ї мотострілецької дивізії збудоване вже на 90%.

Українську інспекцію не допустили на місця дислокації артилерійських систем у Ростовській області біля кордону з Україною.

Про це заявив керівник багатонаціональної інспекційної групи України, до якої зокрема входили представники Канади та Данії, Олексій Вершигора, повідомили "Українські новини".

"Інспекційною групою виявлено і візуально підтверджено значне скупчення артилерійських систем різних типів у районі Новочеркаська... Доступ інспекційної групи на об'єкт був заборонений", - заявив він, додавши, що фотографування артилерії також було заборонено.

За словами Вершигори, цю артилерію можуть використати для комплектування частин 150-ї мотострілецької дивізії, а також проросійських бойовиків на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Наразі в РФ вже сформовано штаб 150 мотострілецької дивізії в населеному пункті Персіановський в Ростовській області (50 км від державного кордону з Україною). Триває активне переміщення бойової техніки для зосередження в прикордонних з Україною районах Ростовської області", - наголосив він.

До того ж Вершигора повідомив, що для тривалої дислокації цієї дивізії вже на 90% збудоване військове містечко.

Окремо керівник інспекційної групи зазначив, що за порушення Віденського документу 2011 року щодо заходів зміцнення довіри і безпеки Росією жодних санкцій не передбачено.

Нагадаємо, у травні 2016 року Росія почала формувати дивізії біля західного та південного кордонів для "протидії нарощування сил НАТО".

"Мною було дано доручення застосовувати під час зведення об'єктів найпередовіші будівельні рішення. Йдеться про блоково-модульні конструкції. Технологія потокового виробництва і поставки модулів дозволяють зводити будівлю протягом трьох - максимум чотирьох тижнів", - заявив тоді Шойгу.

Нещодавно в українському Міноборони повідомили, що біля українського кордону зосереджено 55 тисяч військових ЗС РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація