Росія стягнула до кордонів з Україною 100 тисяч військових – Лисенко

Росія стягнула до кордонів з Україною 100 тисяч військових – Лисенко

Фото: Getty Images

Також російська сторона нарощує кількість військової техніки.

Росія стягнула до кордонів з Україною приблизно 100 тисяч військових.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на окупованій частині Донбасу зараз перебувають близько 40 тисяч російських військових, уздовж північного та східного кордонів з Україною – ще 50-60 тисяч.

"Це угруповання постійно змінюється і нарощується. Залучені три військові округи. Йде перекидання повітряно-десантних підрозділів, вони як дислокуються уздовж кордону, так і на територію Криму висаджуються. Йде переміщення техніки, лише на території окупованого Донбасу перебуває 700 російських танків", – сказав Лисенко.

За словами речника Адміністрації президента з питань АТО, будь-яка ескалація конфлікту буде мати дуже криваві наслідки як для російської, так і для української сторони. Тому, на його думку, Кремль зважує свої сили і веде дуже ретельну розвідку", – додав Лисенко.

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка повідомляла, що Росія у рамках навчань "Кавказ-2016" підтягнула до українського кордону близько 41,6 тисяч військовослужбовців.

Вздовж державного кордону України на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та в Криму розгорнуто угрупування ЗС РФ, яке включає 14 батальйонних тактичних груп, 8 ротних тактичних груп та дві мотострілецькі бригади, загальною чисельністю (з урахуванням Кримського міжвидового об'єднання військ та сил ЗС РФ). На озброєнні нараховується: чотири тактичних ракетних комплексів "Точка-У"; 298 танків; 1566 бойових броньованих машин; 363 артилерійських систем; 169 реактивних систем залпового вогню.

Розвідка повідомляє про накопичування ворожої техніки в окупованому Донецьку

Розвідка повідомляє про накопичування ворожої техніки в окупованому Донецьку

Повʼязані теми:

Наступна публікація