Росія тримається на агресії, брехні, маніпуляціях, репресіях та придушенні свободи слова - Порошенко

Росія тримається на агресії, брехні, маніпуляціях, репресіях та придушенні свободи слова - Порошенко

Фото: twitter/Петро Порошенко

Президент зустрівся з послами іноземних держав.

Під час зустрічі з послами країн президент Петро Порошенко вказав на те, що Україна має "особливе місце на мапі Європи. Саме тут вирішується її майбутнє". А політика Росії тримається на агресії, брехні, маніпуляціях, репресіях та придушенні свободи слова.

"На відміну від подій сторічної давнини, сьогодні у нас є все, щоб відстояти свою правду. Ми побудували міцну демократичну та об’єднану націю із зростаючою економікою і потужною та патріотичною армією. І ми маємо непохитну єдність та солідарність з усім світом проти агресії", - сказав глава держави.

Він подякував послам іноземних держав, які є партнерами, союзниками та друзями України – за їхню боротьбу "за мир, добробут, процвітання та європейське майбутнє".

"Демократичні цінності не можуть бути предметом торгів і компромісів. І спроби умиротворення агресора завжди ведуть до зростання його апетитів і нової агресії. Тому необхідність жорсткої, безкомпромісної відсічі тим, хто грубо порушує норми міжнародного права, сьогодні є очевидною", - сказав президент.

Порошенко наголосив, що "Кремлю ніколи не можна вірити, під які режими він себе не маскував би – царський, комуністичний чи псевдо-демократичний. Історія свідчить, що агресія, брехня, маніпуляції, репресії і придушення свободи слова – так чи інакше присутні в різних формах цієї держави. Найдієвішим запобіжником проти відродження імперських амбіцій і апетитів Росії є демократична, успішна і незалежна Україна. Все, що сьогодні робить Росія в Україні, має одну-єдину мету: повернути нас у свою так звану "сферу впливу", знищити українську державу як таку. Жодна країна світу не зіштовхнулася з таким грандіозним викликом та одночасно змогла добитися результатів на фронті протидії російській агресії, і на фронті необхідних реформ. І без підтримки наших міжнародних партнерів реалізувати це було б неможливо".

Президент нагадав про звільнення заручників перед Новим роком.

"Немає нічого неможливого, коли ми всі об’єднуємо наші зусилля і говоримо єдиним голосом. Різдвяне звільнення українських полонених – це яскравий тому приклад. Цього року ми працюватимемо для якнайскорішого повернення в Україну інших українських заручників і політичних в’язнів", - запевнив Порошенко.

Також він розповів про пріоритетні реформи в Україні 2018-го – це приватизація, дерегуляція, покращення інвестиційного клімату, створення Національного бюро фінансової безпеки, ліберальне валютне законодавство, про національну безпеку та інші сфери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація