Росія відгородилася від окупованого Донбасу карантинною смугою

Росія відгородилася від окупованого Донбасу карантинною смугою

Фото: УНІАН

Карантинну смугу встановлять вздовж державного російсько-українського кордону, щоб тварини не підчепили заразні хвороби.

Росія встановила на кордоні з окупованими територіями Донбасу 300-метрову карантинну смугу, де заборонено випасати тварин, щоб убезпечити регіон від перенесення заразних захворювань.

Про це повідомили у прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії у Ростовській області.

"У рамках постанови на суші уздовж державного кордону Росії з Україною на території Ростовської області встановлюється карантинна смуга місцевості завширшки 300 метрів від лінії держкордону, в межах якої забороняється утримання і випасання сільськогосподарських тварин", - повідомили прикордонники.

Як зазначається, органам місцевого самоврядування пропонується позначити межі карантинної смуги попереджувальними знаками.

"За порушення змісту або випас худоби в карантинній смузі в межах прикордонної зони без дозволу прикордонних органів або з дозволу таких органів, але з порушенням встановленого порядку ведення господарської, промисловій чи іншої діяльності, ч.2 ст. 18.2 КоАП РФ передбачена адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від 300 рублів до 1 тисячі рублів; на посадових осіб - від 2 тисяч до 5 тисяч рублів; на юридичних осіб - від 5 тисяч до 10 тисяч рублів", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше Росія декілька днів не пропускала з України на свою територію вантажівки. На кордоні скупчилися близько 170 фур. За непідтвердженими даними, в росіян нібито зламався інспекційно-оглядовий рентгенівський комплекс. Водночас на неодноразові офіційні запити щодо ситуації, яка склалась на кордоні, відповіді від російської сторони отримано не було.

Повʼязані теми:

Наступна публікація