Росія відкинула Крим до сталінських часів. МЗС прокоментувало візит Путіна до півострова

Росія відкинула Крим до сталінських часів. МЗС прокоментувало візит Путіна до півострова

Візиту президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму / Фото: Reuters

Держава-агресор продовжує порушувати на окупованій території права людини, наголошують дипломати.

Два роки окупації Криму повернули півострів до сталінських часів, наголошується у протесті МЗС України щодо візиту президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму.

Як повідомляє прес-служба відомства, спроби відсвяткувати річницю російської агресії проти України та віроломного захоплення Криму "виглядає цинічним на тлі серйозних економічних, соціальних та гуманітарних проблем на півострові".

"За два роки російсько-кремлівським окупантам вдалося повернути Крим у сталінські часи авторитаризму, безправ'я та репресій. Держава-агресор продовжує порушувати на окупованій території права людини, здійснює терор проти незгодних. На півострові фактично відсутні свобода слова, ЗМІ та віросповідань. Щоденно відбуваються систематичні утиски прав українців та кримськотатарського народу", - зазначають українські дипломати.

МЗС України поклало всю відповідальність за порушення на Росію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, на її посадових осіб, а також на незаконну окупаційну владу.

"Уся світова спільнота цими днями, як і два роки тому, однозначно висловилася із засудженням безвідповідальних дій держави-окупанта. Україна та всі демократичні держави світу подвоять спільні зусилля для того, щоб мешканці українського півострова звільнилися від авторитарного окупаційного режиму, а Крим знову став вільним", - зазначили в зовнішньодипломатичному відомстві.

Нагадаємо, сьогодні, 18 березня, президент Росії Володимир Путін прибув в окупований Крим. Зокрема, він відвідав будівельний майданчик транспортного переходу через Керченську протоку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація