Росія вже мала певні гарантії безпеки в минулому, які вона відкинула – німецький міністр

Росія вже мала певні гарантії безпеки в минулому, які вона відкинула – німецький міністр

Фото: Getty Images

Зокрема, такі гарантії передбачала установча угода Росія-НАТО.

Державний міністр МЗС Німеччини Тобіас Лінднер заявив, що Росія вже мала гарантії безпеки від НАТО, але сама відмовилася від них. 

Про це Лінднер сказав у інтерв'ю "Голосу Америки".

Так німецький міністр прокоментував слова президента Франції Еммануеля Макрона про необхідність гарантій безпеки для РФ, коли та повернеться за стіл переговорів.

"По-перше, зараз я не бачу жодних ознак з боку Росії, жодних ознак від Путіна, що він справді готовий вести переговори. Те, що він називає переговорами, є чимось подібним до продиктованого миру. І зрештою, ми повинні визнати, що Росія вже мала певні гарантії безпеки в минулому, які вона відкинула", – розповів Лінднер.

Він також нагадав про установчу угоду Росія-НАТО, що передбачала гарантії безпеки для Москви.

"Якщо ви подивитеся на установчу угоду Росія-НАТО, у ній роз'яснено, що країни можуть стати членами Альянсу, але НАТО не розміщуватиме війська значного розміру на постійній основі в цих країнах. Тож це вже були певні гарантії безпеки Росії", – додав державний міністр.

Нагадаємо, заяву Макрона про гарантії безпеки для РФ розкритикували в Україні. Так, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що "досить дивно, коли ти не намагаєшся допомогти жертві – а тут дуже зрозуміло, хто жертва – а думаєш, як задовольнити вбивцю".

Разом з тим Подоляк заявляв про готовність Україна гарантувати безпеку РФ в обмін на тотальну відмову Москви від ядерної зброї. Підписати угоду радник голови ОП запропонував у Будапешті.

Після хвилі критики Макрон сказав, що "не потрібно робити з мухи слона і шукати суперечності там, де їх немає".

Німеччина обрала слово року, пов'язане з Україною

Німеччина обрала слово року, пов'язане з Україною

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація