Росія вже втручається в українські вибори – Порошенко

Росія вже втручається в українські вибори – Порошенко

Фото: Reuters

Президент переконаний, що Кремль не зупиниться у своїх намаганнях підкорити Україну.

Росія продовжує намагання впливати на внутрішні справи в Україні, зокрема й на процес підготовки до виборів 2019 року. Про це заявив президент Петро Порошенко.

"Це більше, ніж просто стурбованість, що Росія активно втручатиметься. За допомогою пропаганди та дезінформації вони це вже сьогодні роблять. Щодня", - наголосив він в інтерв'ю одному з закордонних видань, повідомляє президентська пресс-служба.

Розрив із Росією та приєднання до НАТО – головні тези Порошенко у посланні до Ради

Розрив із Росією та приєднання до НАТО – головні тези Порошенко у посланні до Ради

Порошенко наголосив, що протягом останніх років Україні вдалося здійснити більше реформ, аніж було зроблено за попередні 20 років. "Задля цього нам була потрібна підтримка з боку наших друзів у Європі, і ми її отримали. Значною мірою це заслуга Ангели Меркель, яка довела, що є не лише успішним федеральним канцлером, а й великим європейським лідером. Ми ніколи не забудемо про цю допомогу з її боку і з боку німецького народу", - заявив український президент.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 20 вересня підтримала законопроект змін до Конституції щодо закріплення стратегічного курсу держави до НАТО і Євросоюзу. Тепер документ буде направлений на висновок до Конституційного суду України. Йдеться про зміни до статей 85, 102 та 116. Вони передбачають відповідальність Верховної Ради, Кабінету міністрів та президента України за закріплення європейського та євроатлантичного напрямів розвитку України. За рішення проголосував 321 депутат. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація