Росія здатна лише на репресії та залякування: у МЗС прокоментували останні обшуки у Криму

Росія здатна лише на репресії та залякування: у МЗС прокоментували останні обшуки у Криму

Обшуки у кримськотатарського активіста / Фото: Кримська солідарність

Офіційний Київ звернувся до світової спільноти з проханням адекватно оцінити дії РФ.

Міністерство закордонних справ України виступило з рішучим протестом у зв’язку із новими випадками порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму. Такою стала реакція зовнішньополітичного відомства на серію обшуків, незаконно проведених силовиками РФ на українському півострові.

"Останні дії російської окупаційної влади у Криму вчергове підтверджують: єдиним інструментом проти незгодних з незаконною окупацією українського Криму є репресії та залякування. Саме так ми розцінюємо сьогоднішні безпідставні обшуки у домівках кримських татар, в результаті яких громадяни України Ескендер Абдулганієв, Рустем Емірусеінов та Арсен Абхаіров були незаконно затримані", - наголошують дипломати.

Стан здоров'я кримського політв'язня Бекірова погіршується

Стан здоров'я кримського політв'язня Бекірова погіршується

У міністерстві також стурбовані намаганнями РФ використати інструментарій міжнародного співробітництва у сфері боротьби із злочинністю задля агресивних дій в анексованому Криму. "Останнім прикладом стало рішення так званого "верховного суду" у Криму, на підставі якого Ескендера Барієва, голову Кримськотатарського ресурсного центру та члена Меджлісу кримськотатарського народу, може бути оголошено у міжнародний розшук. Привертаємо увагу до того, що це рішення нелегітимної окупаційної структури є юридично нікчемним і не повинно призвести до жодних правових наслідків та дій на міжнародному рівні", - акцентується в заяві МЗС.

Дипломати кличуть міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора. Владі РФ офіційний Київ учергове нагадує про зобов’язання Москви в повному обсязі виконати резолюції Генасамблеї ООН щодо Криму та Севастополя, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація