Російська армія вдерлася в Україну і веде наступ. Підсумки АТО 27.08

Російська армія вдерлася в Україну і веде наступ. Підсумки АТО 27.08

Незалежні експерти малюють інакшу мапу АТО, ніж РНБО / Фото: ТСН.ua

Кількість бронетехніки вимірюється сотнями, на українській території вже обладнано командний пункт.

Російські війська знаходяться в Україні вже майже офіційно. На Донбас знову зайшла велика колона з технікою та живою силою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Біля селища з гучною назвою Побєда розташувався штаб батальйонної тактичної групи збройних сил РФ. Ця точка на мапі – стратегічно важлива. Населений пункт посередині між Донецьком та Луганськом. А на випадок відступу – до кордону лише 13 кілометрів.

Із території Росії через населений пункт Дібровка в бік Дмитрівки вирушила колона техніки, кажуть у РНБО. У її складі 6 систем залпового вогню "Град", 8 тентованих "Камазів" та 2 "Урали" з живою силою. Їхали вони саме в бік Побєди повз Савур-могили.

Крім того, 5 БТР-ів та "Камаз" із бойовиками в'їхали в Амвросіївку.

Але найбільша загроза – це колона, яку помітили на дорозі сполученням Старобешево-Тельманове. У ній – до 100 одиниць техніки. Колона прямує, найпевніше, до Новоазовська.

До України з боку Росії зайшла велика колона з технікою та живою силою

До України з боку Росії зайшла велика колона з технікою та живою силою

"Отримано дані щодо руху колони техніки в кількості до 100 одиниць. Серед яких танки, БТР, РСВЗ "Град", БМП по дорозі сполученням Старобешеве–Тельманове в напрямку населеного Тельманове. Відмічається наявність наступних розпізнавальних знаків на техніці: кола чи трикутники білого кольору", - повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

Від часу прориву кордону терористи та росіяни вже встигли захопити як мінімум 7 населених пунктів. Ведеться постійний обстріл Новоазовська. Українські війська відступили до селища Безіменне за 15 км від Маріуполя.

Ситуація в Іловайську стає дедалі гострішою. Декілька батальйонів та підрозділи зведених рот 93-ї та 17-ї бригад Збройних сил України 5-у добу перебувають в оточенні. Бійці розповідають, що вони тримаються, але боєзапас закінчується.

За словами командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, така ситуація склалася після того, як армійські частини відійшли од міста, а підкріплення немає досі.

"Якщо все так піде й далі, ми отримаємо братську могилу з добровольчих батальйонів, бо сили людського організму не безмежні", - попередив Семенченко.

У РНБО на це відповідають, що поранених не встигають евакуйовувати, а допомога в Іловайськ вже їде.

"Допомогу до Іловайську доправлено, частину поранених евакуйовано, проте, зважаючи на те, що там зараз ведуться активні бойові дії, ми маємо інформацію, що є ще поранені, тому операція з евакуації поранених та доправки додаткових сил продовжується", - заявив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Про те, що ситуація на Сході не така оптимістична, як це розказують у РНБО, свідчать карти бойових дій, які складають незалежні експерти. Зокрема, на них посилаються фахівці групи "Інформаційний опір". І територія, яку на сьогодні контролюють терористи, на цих мапах значно більша.

Раніше повідомлялося, що російські військові створюють подвійне кільце оточення із танків під Іловайськом.

Кореспондент ТСН Костянтин Павлов

Повʼязані теми:

Наступна публікація